Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Κανένας δολοφόνος δεν προειδοποιεί με επιστολή για το έγκλημα που θα διαπράξει


Την μικρή και ήσυχη κοινωνία μας στη Θράκη έρχεται να αναστατώσει και πάλι μια επιστολή που στάλθηκε ανώνυμα προς την ένωση μουσουλμάνων Ελλάδας με περιεχόμενο απειλητικό αφού μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μας έχουν ένα μήνα προθεσμία να φύγουν αφού σε διαφορετική περίπτωση θα «σφαχτούν σαν τα κοτόπουλα». Βέβαια η όλη αναστάτωση δεν προκλήθηκε από το ίδιο το περιεχόμενο της προαναφερόμενης επιστολής αλλά από τις τεράστιες διαστάσεις που έδωσαν ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να εξυπηρετήσουν φυσικά δικά τους συμφέροντα και όχι από ενδιαφέρον για τους μουσουλμάνους.

Το θέμα όμως εδώ δεν είναι η ίδια η επιστολή αλλά ο συντάκτης και αποστολέας της ο οποίος ενώ γράφει όσα γράφει, δεν είχε το θάρρος και να το κάνει επώνυμα και δημόσια αλλά προτίμησε να κρύψει την ταυτότητα του.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τόσο η ένωση μουσουλμάνων Ελλάδας όσο και αρκετοί δημοσιογράφοι καθώς και κομματικοί φορείς να θεωρήσουν ως δεδομένο πως η επιστολή αυτή στάλθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής παρόλο που για την ώρα η εν λόγω παράταξη το διαψεύδει κατηγορηματικά και φυσικά δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

Ωστόσο αν αναλογιστεί κανείς τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και γενικότερα για το ποιοι μπορούν να είναι Έλληνες και ποιοι όχι, να θυμίσω πως για τη Χρυσή Αυγή Έλληνας μπορεί να είναι μόνο ο χριστιανός και όχι ο μουσουλμάνος, τότε το μόνο που μπορεί να σκεφτεί είναι πως η εν λόγω επιστολή συντάχτηκε και στάλθηκε ανώνυμα από μέλη αυτής της παράταξης. Είναι η πρώτη και ίσως η πιο λογική σκέψη που μπορεί να κάνει κανείς αλλά όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό δε μπορεί αν βγαίνει και να το λέει δημόσια.

Επειδή όμως οι καιροί είναι πονηροί κι επειδή στο όνομα των μικροκομματικών και πολιτικών συμφερόντων παίζονται πολλά βρόμικα παιχνίδια, θα μου επιτρέψετε να κάνω και μια άλλη, εξίσου λογική σκέψη. Ποιος μου λέει πως η επιστολή αυτή δεν ανήκει σε άλλους, αριστερούς κατά κύριο λόγο κύκλους οι οποίοι με την κίνηση τους αυτή θέλησαν να εκθέσουν στα μάτια του ελληνικού λαού τη Χρυσή Αυγή. Είπα και παραπάνω ότι ο καθένας από εμάς διαβάζοντας αυτή την επιστολή θα υποθέσει πως αυτή στάλθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής γιατί αυτό είναι και το πιο λογικό, μήπως λοιπόν κάποιοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν αυτό ακριβώς; Το ότι δηλαδή οι πάντες θα πιστέψουν πως την επιστολή αυτή την έστειλε η Χρυσή Αυγή με αποτέλεσμα η παράταξη να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια των Ελλήνων.

Ας πούμε όμως πως ισχύει το πιο λογικό, πως δηλκαδή η επιστολή αυτή είναι της Χρυσής Αυγής κι ότι όντως σκοπεύουν να κάνουν πράξη όλα ΄σοα αναφέρουν στην επιστολή τους. Έχετε δει πολλές φορές τον δολοφόνο, τον ληστή, τον βιαστή, τον κάθε εγκληματία γενικά πριν διαπράξει το έγκλημα του να προειδοποιεί με επιτολής; Έχετε δει κανέναν να στέλνει επιστολή και να λέει πως αύριο θα κλέψει την τάδε τράπεζα, μεθαύριο θα σκοτώσει τον τάδε πολίτη κλπ;

Αφήστε που η Χρυσή Αυγή έτσι κι αλλιώς καμαρώνει για κάτι τέτοιες κινήσεις και ενέργειες της  κι αν ποτέ αποφάσιζε να στείλει μια τέτοια επιστολή θα το έκανε δημόσια, επώνυμα και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα. Μη σας πω δηλαδή πως θα το έκανε και μέσω κάποιου εκ των βουλευτών της όπως κατά το παρελθόν έχει κάνει τόσα και τόσα. Βέβαια εκείνο που κατά την άποψη μου αποδεικνύει πως την επιστολή αυτή δεν την έστειλε η Χρυσή Αυγή αλλά κάποιο άλλο κολλημένο μυαλό είναι που όλοι, ακόμα και πολιτικές παρατάξεις έσπευσαν πριν καν διαβάσουν καλά την επιστολή να καταδικάσουν τη Χρυσή Αυγή κι από αυτό και μόνο φαίνεται πως εδώ υπάρχει κάτι το στημένο.

Όσο για την ίδια την επιστολή θεωρώ πως δεν υπάρχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος να ασχοληθούμε με το περιεχόμενο της και καλά θα κάνουν ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης να πάψουν να τρομοκρατούν τον κόσμο με τις διαστάσεις που δίνουν στο όλο θέμα. Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα όπου κυριαρχούν η ισονομία και η ισοπολιτεία κι αυτό το ξέρουν καλά και οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας. Απλά φοβάμαι πως για άλλη μια φορά κάποιοι και βρόμικες και επικίνδυνες παράλληλα μεθόδους προσπαθούν να τους στρέψουν εναντίων κάποιων. Πολύ γνωστή η συνταγή πλέον αλλά οι πολίτες έπαψαν να μασάνε.

Σ. Καραχότζα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου